whatsapp
geçmiş olsun

Check-Up Kliniği

Check up, sağlıklı bireylerin genel durumlarının değerlendirilmesi ve henüz şikayete yol açmamış olası bir hastalığın tarama ile erken tanısının konulmasıdır. Belirli periyotlarda düzenli olarak yaptırılacak check up'la birçok hastalık erken dönemde tespit edilip önlem alınabilir, tedavi masrafları büyük oranlarda azaltılır ve makro cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, minumum risk ile olası hastalıklar tedavi edilebilir.

Neden Check-Up Yaptırmalısınız?

Birçok gelişmiş ülkede koruyucu Tıp ön planda  olup tıbbın genel amaçı, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemleri alarak, kişinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Hastalık ortaya çıktıktan sonra tedavisi çok daha masraflı ve zor olmaktadır. Hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikayete neden olmadan ilerleyen, öte yandan beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara da zarar veren hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklarda da yine erken dönem tanı ve düzenli tedavi önemlidir. Çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi, hem de kalitesi açısından son derece büyük önemlidir.

Kimlere, Hangi Sıklıkta Check-up yapılmalıdır?

Check-up hiçbir şikayet ve hastalığı olmayan tüm kişilere yılda en az bir kez, düzenli olarak yapılması önerilir. Ailesel risk faktörlerine (Kanser, diyabet, kalp hastalıkları. vb) göre daha sık aralıklarla yapılabilir.

Check-up içeriği nasıl olmalıdır?

Hastanemizde; İçeriğini yaşınıza, cinsiyetinize, belirli yaş dönemlerine (prostat, menapoz vb.), ailesel genetik geçişli hastalıklara, (Kanser, Kalp-Damar Hastalıkları), hayat tarzınıza göre hazırladığımız check up programlarımız bulunmaktadır.

Check-up randevunuza gelirken;

  • Daha önce yapılmış test ve tetkikleriniz varsa sonuçlarını beraberinizde getirin.
  • Olası fiziksel aktivite gerektirecek (efor gibi.) testler için rahat kıyafet ve ayakkabı giyin.
  • Randevu günü en az 10-12 saat aç gelin
  • Randevu günü öncesinde alkol almayın.
  • Herhangi bir vitamin kullanmayın.
  • Regl döneminiz olmasın.