Baş Ağrısı
Bel Ağrısı Nedir?
Bel Fıtığı Nedir?
Bel Kayması nedir?
Beyin Anevrizması
Beyin Kanaması Nedir?
Beyin Tümörü Nedir?
Boyun Düzleşmesi Nedir?
Boyun Fıtığı Nedir?
Boyun veya Ense Ağrıları
Eğri Boyun Hastalığı
Epilepsi Nedir?
Fibromiyalji Nedir?
Hidrosefali Nedir?
Hipofiz Tümörleri Nedir?
Huzursuz Bacak Sendromu
Karpal Tünel Sendromu
Kronik baş ağrısı
Lomber Dar Kanal (Spinal Stenoz)
Omurga Enfeksiyonları
Omurga kırığı
Omurga tümörü
Servikal Dar Kanal
Sırt Ağrıları
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Nedir?
Spina bifida
Spinal Enjeksiyon
Spinal füzyon cerrahisi
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini başarı ile tam zamanında bitirdim. Gaziantep de beyin cerrahi yaşamıma başladım. 2000 yılında da Gaziantep Üniversitesi Nöroşirürji bölümünden uzman doktor olarak mezun oldum. 1967 yılında Adanada çok da sıcak olmayan bir 11 mayıs günü doğmuşum, nurlar içinde uyusun annem göbek kordonumu okuyup da adam olayım diye Çukurova üniversitesi bahçesine gömmüş. Ufak bir sapmayla Adana değil de İstanbul olmuş, Adana Anadolu lisesi ve takiben İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini başarı ile tam zamanında bitirdim. Van ve Kilis devlet hastanelerinde ( mecburi lafını sevmiyorum! ) çalışıp, Gaziantep de beyin cerrahi yaşamıma başladım. 3,5 yılı günaşırı nöbetler ile geçen yaklaşık 7 yılın sonunda 2000 yılında da Gaziantep Üniversitesi Nöroşirürji bölümünden uzman doktor olarak mezun oldum. Yine yollar göründü tabi ( söylediğim gibi mecburi hizmet lafını sevmem ! ) Gümüşhane Devlet Hastanesine atandım ve orada Gümüşhanenin ilk beyin cerrahı olarak nöroşirirji kliniğini kurdum. Daha sonra çalışmalarıma Gaziantep ilinde devam ettim, Gaziantep Amerikan Hastanesinde çok uzun yıllar, başhekimlik ve beyin cerrahisi uzmanlığı görevlerini birlikte yürüttüm, özellikler mikroskobik ve endoskopik cerrahi ameliyatlarında başarılı çalışmalar yaptım ha bu arada elimden geldiğince de dünyayı dolaştım. Serbest zamanlarımda otomobil, bisiklet, motorsiklet derken yelken de karar kıldım, deniz ve rüzgarla zaman geçirir oldum.
Hastanemiz de 7/24 ambulans ve acil servis
hizmetleri için hemen arayın...
Gebelik hem anne açısından hem de bebek açısından beslenmenin en önemli olduğu evrelerden biridir. Hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde yetersiz ve dengesiz beslenme, anne açısından doğum risklerini beraberinde getirirken, gebelik zehirlenmesi ve anne ölümlerine yol açabilir. Bebeklerde ise fiziksel ve zihinsel gelişim geriliğine, hastalıklara yakalanma riskinde önemli oranda artışa ve ölü doğuma zemin hazırlamaktadır.
Siz bir “Gizli Şeker” hastası olabilirsiniz. Yemeklerden sonra yorgunluk hali, uyuklama, terleme, bitkinlik gibi sorunlar, özellikle baş, boyun bölgesinde tekrarlayan terleme atakları, bir türlü anlam verilemeyen öfke nöbetleri, ani parlamalar, sinirlilik, sık tekrarlayan enfeksiyonlarınız var mı?
Fissür genellikle bir Kabızlık dönemini izleyerek oluşur. Ender olarak bir ishal atağını takiben de oluşabilir. Sert, kuru (taş gibi) bir dışkının zorla anal kanaldan (makattan) geçmesi sırasında bu bölgede yırtık oluşur. Genelde fissür yüzeyel olarak başlar ve hızla iyileşir. Bazen derinleşip altta yatan sfinkter kasına (anal kanal çevresinde dışkılama alışkanlığını kontrol eden kas) ulaşabilir. Bu durumda hastalık kronik (süreğen) hale gelmiştir.
Hemoroidal doku damar yumağı (anjiyo kavernöz) yapısında olan ve anüsün çıkışında yastıkçık görevi gören bir dokudur. İç hemoroid ve dış hemoroid olarak ikiye ayrılır. Anüsün ciltten kalınbarsak hücrelerine geçiş bölgesinde, dişli çizgi olarak adlandırılan çizginin üst kısmında olanlara iç hemoroid, alt kısmında olanlara dış hemoroid denir.
Migren, nörolojik, gastrointestinal ve otonom değişikliklerin çeşitli şekillerde eşlik ettiği primer epizodik (bölüm) bir baş ağrısı bozukluğudur. Nörolojik muayeneler, görüntüleme ve laboratuvar incelemeleri genellikle normaldir ve bunlar daha korkutucu diğer klinik hastalıkların nedenlerinin dışlanmasında yarar sağlar.
Bel Fıtığı Nedir?: Bel bölgesi 5 adet zincir kemiğinden (omurdan) oluşur. Bu zincir kemiklerinin arasında adete bir süspansiyon görevi gören (yükün eşit dağılmasını ve yükün fazlasını emen) kıkırdak yastıkçıklar mevcuttur. İşte bu kıkırdak yastıkçıkların aşırı yüklenme sonrası kendilerini saran ve daha sert olan dış tabakayı yırtarak bacağa gelen sinirlere bası yapması durumudur.